De club Toeristika was me tot voor het Hogeschoolleven nog totaal onbekend, maar na slechts 2 weken op de KHM probeerde Jo, m’n klasgenootje me te overtuigen om me te laten dopen bij Toeristika, wat ik eerst totaal niet zag zitten, maar zo sympathiek als ik ben , kon ik mijn klasgenootje niet alleen aan zijn lot overlaten dus besloot ik na nog wat aandringen van Kevin, David en Steven toch maar mee te doen met de doop. De dag zelf had ik enorm veel schrik voor wat me te wachten stond, en heb ik zitten wenen en lachen door elkaar, maar achteraf was ik o zóoo trots op m’n lintje!

Hoewel ik er vroeger hard tegenop keek om in Mechelen te komen studeren, veranderde ik door Toeristika snel van mening, misschien was Mechelen toch zo saai nog niet :p! Na wat zagen bij de mama bracht ze me vaak naar activiteiten in m’n schachtenjaar, zo ben ik mee gaan schaatsen met de club, en heb ik leren pintjes drinken op het schachtenconvent (wat me meer dan goed beviel!;) ). Ook liet ik me ontgroenen, waardoor ik nog trotser lid werd! En na nog wat leuke feestjes voelde ik me steeds meer thuis in de club en leerde ik steeds meer toffe mensen kennen. Ik herinner me nog goed de eind td van mijn schachtenjaar , toen david me vroeg of ik zijn “breed praeseslint” eens wou aandoen om te zien hoe het me zou staan, en dat ze toen allemaal zijn begonnen met de ‘overtuigpogingen’ om me te laten gaan voor praeses het volgende jaar. Dit vond ik een absurd idee, ik zag mezelf niet als senior, maar schachtenmeester zag ik daarentegen wel helemaal zitten.

In mijn tweede jaar toerisme mocht ik van thuis op kot, whoehoee toen begon m’n studentenleven volledig en Toeristika zou dat compleet maken. Om nog wat meer volk te leren kennen en dingen bij te leren besloot ik voor een praesidiumfunctie te gaan. Ik hoorde van de rest dat Arnout en Ine ook wilden opkomen, dus hebben we samen besloten een groepje te zoeken en er vol overtuiging te staan met de verkiezingscantus. Enkele oud-leden zagen het nut niet meer in van het voortbestaan van de club, maar met de geweldige charmes van Yannick , Ine , David, Kevin, Arnout en mezelf konden we iedereen overtuigen dat wij echt wel van plan waren er 100% voor te gaan! Na een mini discussietje met Arnout hebben we toen een besluit genomen: hij zou voor meester gaan en ik voor praeses omdat ik Toerisme studeerde, hoewel we de functies liever omgekeerd zagen in het begin! De verkiezingscantus zelf vond ik echt super, ik heb me kapot gelachen :D! En me ook best wel kapot gestrest toen ik daar stond uit te leggen waarom ze voor mij moesten stemmen! Van de afloop van die avond weet ik niet veel meer, maar ik werd de volgende dag wakker met een breed lint aan, dus ik wist dat het me was gelukt!

Vanaf toen heb ik niets anders gedaan dan mensen proberen te overtuigen dat WIJ de beste club waren (met irritatie van andere clubs tot gevolg:p), en het gezaag had geholpen want op de dag van onze doop stonden er 43 schatjes van schachtjes klaar! Trots heb ik heel het jaar gemerkt wat een hechte groep we werden met onze schachtjes, en hoe hard iedereen zich telkens weer amuseerde! Ik kon me geen beter praesesjaar inbeelden, en ben absoluut blij dat ik voor deze functie ben gegaan uiteindelijk! Ik heb leren onderhandelen, organiseren, overtuigen , en nog zoooveeeeel meer! Toeristika zit voor eeuwig in m’n hartje, dat jaar met m’n geweldig praesidium en schachtjes vergeet ik nooit!

Nu kom ik nog steeds naar elke Toeristika activiteit, en sta ik nog steeds volledig achter de club. Het is eigenlijk best wel leuk “ouwe zak” te zijn , geen verplichtingen en het beest kunnen komen uithangen! Het schachtenaantal dit jaar was echt zot! Het huidig praesidium doet het geweldig, maar hoe kan dit ook anders , het waren mijn schachtjes , mhihi:p! Ik ben er zeker van dat deze fantastische club die 45 jaar bestaat, nog een geweldige toekomst tegemoet gaat!

We zijn toeristen nondendju!

Katti Galmart

Praeses 2008-2009