Donderdag 10 februari 2000

Karolien Priem (bronzen medaille):
Eerst gingen we (Eva en ik) nog iets drinken in de Friends. Daar vroeg iemand ons of we ook meededen aan de Pannenkoekenboefwedstrijd. Wij zeiden ja, en toen kwam het antwoord dat we zeker niet wisten waar we aan begonnen, want hij had al horen spreken van 20 à 30 pannenkoeken eten. We gingen toch meedoen, gewoon voor de fun.

De wedstrijd verliep in 2 rondes van 5, 1 ronde van 4 en 1 ronde van 3 pannenkoeken. Na de eerste pannenkoeken (het waren er uit de Aldi in goed veel boter gebakken) veilen er al mensen af, maar er was nog plaats in mijnen buik dus deed ik maar rustig verder. Ik zag de ene na de andere opgeven, en toen waren we nog met 4: Johan, Tim, Erik en ik. De eerste 3 die 3 pannenkoeken op hadden, mochten door naar de finale. Tim, onze schachtenmeester zat echt te stompen om er nog een pannenkoek bij te krijge, en na wat intimidatie was ik toch voor hem klaar. Toen kon er voor mij echt geen hap meer bij (ik leek wel 5 maand ver, en mijn buik leek aan de buitenkant te scheuren). De eerste plaats heb ik dus maar aan mij voorbij laten gaan. Ik was al heel content met mijn 3e plaats (ik had dan toch de bronzen medaille). Na een maagpijnlijke nacht en een buikrommelende vrijdag kan ik toch besluiten: 1 keer maar nooit meer!

Erik Pasteels (de Vice-pannenkoekenkoning)
Pannenkoekenboef, wat is dat nu eigenlijk, voor sommigen een heerlijk (?) etentje uit, voor anderen een eerste stap naar sociale aanvaarding in de club.

De avond zelf kwam een twintigtal eetlustigen opdagen. Onder leiding van „meesteres pannenkoekenbakster” Carry, bakte een enthousiast kookteam (waaronder Julie die nog nooit ene pannenkoek van dichtbij had gezien) de 1e honderd pannenkoeken. De voedselinspectie voert nog altijd een diepgaand onderzoek naar de ware toedracht…

De verhouding pannenkoek / boter was 2 op 1, volgens Carry om het gemakkelijk te laten glijden. Inderdaad het gleed wel goed, direct naar de andere kant (het WC-papier in de Friends was nog nooit zo snel op en de WC heeft nog steeds te kampen met chronische verstoppingsverschijnselen).

Na enkele rondes bleef natuurlijk de crème de la crème over; ikzelf, Karolien en Johan (na 18 pannenkoeken). Karolien besloot dan wijselijk om het zware werk over te laten aan de culinaire megagoden Johan en Erik. Na een harde fysieke en mentale voorbereiding maakten we ons op om de laatste beslissende pannenkoek naar binnen te zwelgen. Johan werkte als eerste (m.b.v. drank) zijn pannenkoek naar binnen, wat van hem de 1e pannenkoekenboefkoning van Toeristika maakte.

Johan, het zal mooi staan op je CV: in ieder geval gefeliciteerd!!! Volgend jaar wafelkoning?

Toerke – april 2000