2010, Robert en Rika laten hun café Barcelone over aan een nieuw team en beginnen aan een volgend hoofdstuk in hun leven. Ze gaan genieten van hun welverdiend pensioen.
Toeristika organiseert een kroegentocht langs mogelijke nieuwe stamcafés en tijdens een ledenbijeenkomst wordt café Boesjkammeree tot nieuw stamcafé gekroond. In juni 2010 is de officiële sluiting van ‘den Barcelone’ en bijgevolg start het academiejaar 2010-2011 met haar activiteiten in den Boesj. Een nieuwe, frisse, jonge wind blaast door de club. Onder het wakend oog van onze nieuwe kroegbaas Pascal “Scalle” Van Himste ontstaan er legendarische feestjes in het kelderke, het café en op het terras, maar ook boesj-hangen wordt een nieuw begrip onder de Toeristikanen.

Vanaf september 2014 zit de richting Toerisme- en Recreatiemanagement niet langer op een eigen campus, maar wordt ze geïntegreerd in een groter geheel van managementrichtingen op campus De Vest.

De laatste jaren groeit Toeristika meer en meer uit van een meer studierichtingsgebonden ‘kring’ tot een echte club waarin ook ‘toeristen’ uit andere richtingen zich thuis voelen en de kans krijgen hun verworven management-kennis in praktijk om te zetten door bijvoorbeeld deel uit te maken van het praesidium.

Van 2016 tot en met 2019 is Lars van den Buerie praesidium en in zijn twee eerste jaren was hij ook niets minder dan praeses. Lars werd zo de eerste persoon sinds oprichter Achilles Schepens om twee jaar de titel van senior te mogen dragen. In zijn derde jaar als temmer (het jaar dat Jesse Van Bommel praeses was) doopte Lars niet één, maar twee van zijn latere opvolgers:

Lukas van Dyck werd in 2019-2020 de opvolger van Jesse Van Bommel